Konkurs za policajce u MUP Tuzlanskog kantona (MUP TK) mogao bi biti...

Konkurs za policajce u MUP Tuzlanskog kantona (MUP TK) mogao bi biti poništen?

795
8
SHARE

Prema navodima Bportala konkurs za prijem policajaca u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji je bio doveden do samog kraja, mogao bi biti poništen. Naime, konkurs za prijem kadeta u čin “Policajac” raspisan je u februaru i skoro sva konkursna procedura je završena, te su kadeti trebali da budu upućeni na školovanje u Policijsku akademiju “Vrace”.

Takva odluka je vrlo vjerovatna, a zvanično bi mogla biti saopćena u naredna dva do tri dana. U izjavi za Bportal takvu mogućnost je nagovijestio i ministar unutrašnjih poslova TK Amir Husić.

– Ja sam insistirao da Komisija što prije sjede i donese odluku o konkursu. Jutros sam dobio obećanje da će to biti u naredna dva ili tri dana. Sudbinu konkursa, dakle, znaćemo u naredna dva do tri dana. Znamo da je zbog tehničkih razloga bio zaustavljen intervju, a sada su se ukazale nove okolnosti tipa nezavisnog odbora, sukoba interesa i još nekih insinuacija. Zatražio sam da se sve to provjeri i čekam njihov zvačni izvještaj tome-kazao je Husić danas za Bportal.

Dodao je da će nakon što dobije zvaničan stav Komisije odlučiti da li će poništiti konkurs ili provesti trenutnu proceduru do kraja.

Ukoliko se konkurs poništi, naglasio je on, dokumenti za koje su kandidati izdvojili po tridesetak KM važit će i prilikom eventualne ponovne prijave.

Iako to ministar još uvijek ne želi zvanično potvrditi, sagovornici Bportala iz MUP-a TK navode da će konkurs biti poništen.

Konkurs, raspisan još u februaru ove godine u mandatu bivšeg ministra Bege Gutića, bio je doveden gotovo do samog kraja. Bilo je ostalo još samo da se obave intrevjui sa kandidatima.

Nakon promjene vlasti i dolaska Amira Husića (SBB) na čelo ministarstva, već zakazni intrevju je otkazan. To se desilo u junu. Dva i po mjeseca nakon toga, sve su prilike da će kompletna konkursna procedura biti poništena

izvor: Bportal

8 COMMENTS

  1. intervju u cinu policajac je izvrsen cekalo se samo intervju za ove koji su aplicirali za mladjeg inspektora

LEAVE A REPLY