Vijesti

Mafijaški okršaj snimile kamere, traga se za više osoba

pucnjava_tuzla_mirso_svicarac

Jedna mrtva i tri teško povrijeđene osobe epilog je vatrenog obračuna koji se dogodio preksinoć oko 21 sat na platou kod zgrade „Titanik“ u Tuzli između dvije kriminalne grupe koje predvode Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac, s jedne strane, i Damir Mehić zvani Bibi, s druge.

Metak u oko

Od posljedica ranjavanja podlegao je Emir Džinić (41) iz Tuzle, dok su teško ranjeni Denis Rahmanović (28) te braća Amir (29) i Nail Hadžić (34), koji se na liječenju nalaze u tuzlanskoj bolnici. Ubijeni Džinić često je viđan u društvu Merseda Hadžića, što potvrđuju i njegove fotografije sa Facebooka. Svojevremeno je radio kao trener u jednom tuzlanskom bokserskom klubu, a aktivno je učestvovao i u radu Organizacije demobilisanih boraca Tuzla.

 

Ubijeni Džinić i Švicarac: Često viđani zajedno

Teško ranjenu braću Amira i Naila Hadžića u Univerzitetski klinički centar (UKC) svojim automobilom odvezao je Mirso Švicarac. Ranjeni su, inače, njegovi sestrići.

Jednom od braće Hadžić metak je prošao kroz oko, zbog čega je hitno operiran, dok je drugi ranjen u grudi.

– Svi povrijeđeni su van životne opasnosti i smješteni su na kliničko liječenje – kazala je jučer Amra Odobašić, portparol UKC-a Tuzla.

Krvavi obračun u centru grada dogodio se naočigled mnogobrojnih građana. Inače, Mirso Švicarac stanuje u zgradi ispred koje se dogodilo ubistvo.

– Mirso je neposredno prije pucnjave bio ispred kafića gdje se dogodilo ubistvo. Osobama koje su bile s njim osiguranje kafića „Sagetarius“, koji je te večeri i otvoren, nije dozvolilo da uđu unutra. On se s ekipom udaljio prema zgradi u kojoj živi, nakon čega je prema njima ispaljeno nekoliko rafala. Osobe koje su bile s njim uzvratile su vatru – priča nam konobar iz obližnjeg lokala koji je gledao obračun dvije kriminalne grupe.

Očevici tvrde da je iz pravca „Mercatora“ u automobilu Audi A6, koji inače vozi Damir Mehić, te Mercedesu došlo desetak naoružanih osoba koje su otvorile pucnjavu.

 

Odvoženje Mehićevog Audija A6: Vozilo pronađeno u naselju Slatina

Policija je jučer oko devet sati ujutro u naselju Slatina u neposrednoj blizini kafe-bara „Šestica“ pronašla automobil Damira Mehića, na kojem su s lijeve strane bila vidljiva oštećenja od metaka.

Detaljna istraga

Tužilac Kenan Balić, koji je s tuzlanskom policijom preksinoć vršio uviđaj, započeo je jučer saslušavanje svjedoka i detaljnu istragu u ovom slučaju. Cijeli vatreni obračun snimila je i nadzorna kamera s jednog od obližnjih objekata, koja bi trebala olakšati istragu.

– Policija i Tužilaštvo TK tragaju za većim brojem osoba koje se dovode u vezu s pucnjavom. Saslušani su neki od svjedoka i osumnjičeni. Vrši se niz različitih operativnih radnji i istraga, a uzimaju se i nalazi parafinske rukavice, kako bi se utvrdilo ko je sve učestvovao u pucnjavi – kazao je u izjavi za “Avaz” Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Jedan od jučer saslušanih je i Amir Mehić, brat Damira Mehića. Njih dvojica vlasnici su zaštitarske agencije „Flek“, u kojoj radi i ranjeni Denis Rahmanović.

Pukom srećom izbjegnuto više žrtava

U obračunu je ispaljeno na desetine metaka, što potvrđuje i broj pronađenih čahura tokom uviđaja.

Kako navode naši policijski izvori, u obračunu su korišteni škorpioni te niz drugih vrsta vatrenog oružja i samo pukom srećom nije bilo više žrtava s obzirom na broj građana koji su se zadesili na mjestu pucnjave.

Sukob traje godinama

Obračuni Damira Mehića i Merseda Hadžića započeli su još u decembru 2008. godine. Tada je u Mehićevom džipu Audi Q7 ubijen Jasenko Hajdarhodžić, a Mehić je teško ranjen. Za ubistvo i ranjavanje osuđen je Kemal Selimović na 17 godina zatvora, koji je bio blizak saradnik Mirse Švicarca.

Nakon toga u više navrata i putem posrednika jedan drugom su slali prijeteće poruke, od kojih su neke prijavljivane i policiji. Nedavno je Jelena Hribar-Hadžić, supruga Mirse Švicarca, policiji prijavila verbalne prijetnje upućene od Damira Mehića.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co