JAVNI OGLAS za prijem vojnika u OSBiH za 2013 godinu

JAVNI OGLAS za prijem vojnika u OSBiH za 2013 godinu

417
20
SHARE

Od sutra (01.08.2013 godine) aktuelan je konkurs, odnosno Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Kandidati koji apliciraju za prijem u profesionalnu vojnu službu moraju ispunjavati sljedeće opće
uvjete:
– da su državljani Bosne i Hercegovine,
– da su zdravstveno sposobni za službu u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine,
– da nisu osuđivani na bezuslovnu zatvorsku kaznu u trajanju dužem od 6 (šest) mjeseci,
– da nisu prethodno otpušteni iz državne službe ili pravnog lica zbog povrede službene dužnosti u
posljednje tri godine,
– da im pravosnažnom presudom nije zabranjeno obavljanje određenih djelatnosti, odnosno
dužnosti za vrijeme trajanja takve zabrane,
– da se protiv njih ne vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se goni po službenoj
dužnosti,
– da imaju odgovarajuću stručnu spremu potrebnu za obavljanje određene dužnosti,
– da nisu mlađi od 18 (osamnaest) godina niti stariji od 27 (dvadeset sedam) godina u vrijeme
prijema,
– da su uspješno završili osnovnu vojnu obuku.

Pravilnikom o prijemu u vojnu službu utvrđuju se uvjeti, način i postupak prijema u vojnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine (OS BiH). Sve relevantne informacije, kandidati mogu pronaći na slijedećim linkovima:

Nakon obavljenih prijava, testiranja i ostalog, svi koji budu predloženi za zapošljavanje bit će upućeni na osnovnu obuku u trajanju od 3 mjeseca u Centar za obuku Pazarić.

20 COMMENTS

  1. cim je izasao novi konkurs tvoja odbijenica je zalutala pa je nisi dobila uglavnom nisis primljena ne cekaj nista nego predaji papire za ovaj ! 😀

  2. Nisi primljen ako nisi dobijo odbijenicu a moze te se prijaviti u svakoj vojarni gdje ti je najblize vojarna ili kasarna sa potrebnom dokumentacijom

  3. Sladjana stela radi treba ti jaka veza da odes u os .Ja sam u februaru otpusten ove godine zbog 35 godina. Gledaj nekog iz politike ili ministra kakvog i ako vec zelis bas da radis ponudi pare sad se krece do 15 hiljada km, znam po svojim kolegama sto su ostali ,stelovali sebi cin davali tolike pare inace necas biti primljena. U vojsku se tako prima, primice i osobu bez noge ako ponudi lovu.Znam da u os ima mladi vojnika koji ne mogu istrcati 50 metara ni uraditi dva skleka pa rade.Samo lova stela, dzaba sposobnost to ne pije vode.Sto kaze Alen tvoja je odbijenica u korpi za otpatke da ne sumljas u nista .

  4. Gospodo a tko to ima 27 god, ili the je još mlađi I the je završio obaveznu pješadijsku vojnu obuku. Kad su ukinuli redovnu službu. Po meni ovo izgleda tko bude imao ŠTELU taj će I unići u kolo.

LEAVE A REPLY