Konkurs za policajce u MUP Tuzlanskog kantona (MUP TK) mogao bi biti poništen?

 

Prema navodima Bportala konkurs za prijem policajaca u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji je bio doveden do samog kraja, mogao bi biti poništen. Naime, konkurs za prijem kadeta u čin “Policajac” raspisan je u februaru i skoro sva konkursna procedura je završena, te su kadeti trebali da budu upućeni na školovanje u Policijsku akademiju “Vrace”.

Takva odluka je vrlo vjerovatna, a zvanično bi mogla biti saopćena u naredna dva do tri dana. U izjavi za Bportal takvu mogućnost je nagovijestio i ministar unutrašnjih poslova TK Amir Husić.

– Ja sam insistirao da Komisija što prije sjede i donese odluku o konkursu. Jutros sam dobio obećanje da će to biti u naredna dva ili tri dana. Sudbinu konkursa, dakle, znaćemo u naredna dva do tri dana. Znamo da je zbog tehničkih razloga bio zaustavljen intervju, a sada su se ukazale nove okolnosti tipa nezavisnog odbora, sukoba interesa i još nekih insinuacija. Zatražio sam da se sve to provjeri i čekam njihov zvačni izvještaj tome-kazao je Husić danas za Bportal.

Dodao je da će nakon što dobije zvaničan stav Komisije odlučiti da li će poništiti konkurs ili provesti trenutnu proceduru do kraja.

r

Ukoliko se konkurs poništi, naglasio je on, dokumenti za koje su kandidati izdvojili po tridesetak KM važit će i prilikom eventualne ponovne prijave.

Iako to ministar još uvijek ne želi zvanično potvrditi, sagovornici Bportala iz MUP-a TK navode da će konkurs biti poništen.

Konkurs, raspisan još u februaru ove godine u mandatu bivšeg ministra Bege Gutića, bio je doveden gotovo do samog kraja. Bilo je ostalo još samo da se obave intrevjui sa kandidatima.

Nakon promjene vlasti i dolaska Amira Husića (SBB) na čelo ministarstva, već zakazni intrevju je otkazan. To se desilo u junu. Dva i po mjeseca nakon toga, sve su prilike da će kompletna konkursna procedura biti poništena

izvor: Bportal

About konkursi INFO
Autor je lud za vojskom, policijom i svime što je vezano uz sigurnost!

8 Comments on Konkurs za policajce u MUP Tuzlanskog kantona (MUP TK) mogao bi biti poništen?

  1. Aldin Džamdžic // sep 11, 2012 at 07:27 // Komentariši

    intervju u cinu policajac je izvrsen cekalo se samo intervju za ove koji su aplicirali za mladjeg inspektora

  2. Draganica Gagily Radosavljevic // sep 15, 2012 at 22:11 // Komentariši

    znachi nije izaso novi kokurs jel stari josh nije ponishten, jel tako???

Leave a comment

Your email address will not be published.

*