Home / Svijet / Venecuelanska vojska izvela akciju obaranja dva neprijateljsk aviona
26_208485_ee1a4c7d3cee8c6

Venecuelanska vojska izvela akciju obaranja dva neprijateljsk aviona

Venecuelanske vlasti su saopćile da su oborena dva mala aviona koja su u zračni prostor ove zemlje ušla neovlašteno tokom vikenda.
Oborili su ih venecuelanski borbeni avioni, a takav način postupanja u ovakvim slučajevima je odobren ovog mjeseca. Avioni su navodno prenosili drogu iz Centralne Amerike, a njihova posada je odbila poslušati naređenja vojnih pilota.

Ove godine su venecuelanske snage na tlu uništile 11 aviona, a u njima je pronađeno blizu 35 tona droge.

Šef venecuelanskog centra za strateške operacije, general Vladimir Padrino Lopez, rekao je da su avioni tokom vikenda oboreni nakon što su svi pokušaji njihovog prizemljenja propali. Jedan od aviona je pokušao izbjeći vojne avione i sletjeti na ilegalni aerodrom u džungli, ali je i on oboren.

Tokom vladavine preminulog venecuelanskog predsjednika Huga Chaveza, Washington je kritikovao Venecuelu jer nije poduzela efikasne mjere protiv kartela.

About Armin Hasečić

Check Also

kobane kaboom

Kobani pred padom: UN strahuje od masakra kao u Srebrenici

DŽIHADISTI Islamske države zauzeli su u petak glavni stožer kurdskih branitelja u Kobaneu i sad ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>